Black up

ДА СЕ ОСТАНЕ ПРИЈАТЕЛ СО СОНЦЕТО

Со првите зраци на сонцето и топлото време, речси и да не постои лице коешто не посакува да има убав, здрав и темен тен.

Сонцето се препорачува како терапија кај многу заболувања( остеопороза, ревматизам), го подобрува расположението, го јакне имунитетот, а на децата им е неопходно поради тоа што е и извор на витаминот Д.

Секако, прекумерното изложување на сонце е голем ризик за здравјето, ги оштетува влакната на еластинот во кожата и предизвикува нејзино оштетување, но и предвремено стареење.

Препаратите од колекцијата BLACK UP овозможуваат заштита од сонце, а воедно ја негуваат кожата. Комбинацијата на УВА и УВБ - филтри ја спречува појавата на изгореници и брчки, го превенира предвременото стареење на кожата, а влажните состојки и Д - пантенолот придонесуваат кожата да добие бронзена боја, а сепак да остане мека и еластична.

СОВЕТ

  • Најнапред се употребуваат препаратите со највисок заштитен фактор, а потоа факторот се намалува.
  • Препаратот за заштита од сонце секогаш се нанесува 30 минути пред изложување на сонце.
  • По сончањето, користете млеко за после сончање.
  • Почитувајте ги правилата ако сакате убав тен.

www.blackup.com.mk