Becutan влажни марамчиња со камилица

72/1; 26/1; 20/1; 2x64/1; 4x72/1

Becutan влажните марамчиња содржат хидратантен лосион со екстракт од камилица, кој ја штити кожата од појава на воспаленија и дејствува благо антисептично - го смирува црвенилото и оневозможува негово понатамошно ширење. На површината на кожата оставаат тенок заштитен слој кој ја негува и ја одржува кожата чиста и здрава. Имаат неутрална pH вредност и не содржат алкохол. Becutan влажните марамчиња, покрај намената за нега на кожата во деловите покриени со пелена, се препорачуваат и за чистење на лицето и на рачињата на бебето.

Се препорачуваат и за употреба кај возрасни со чувствителна кожа.